Infoacademy
CISCO Networking Academy Program

Descriere generala

Cursul de Linux sta la baza pregatirii utilizatorilor si administratorilor de sistem si retea pe diverse distributii de Linux.

Cursul introduce, aprofundeaza si fixeaza notiuni fundamentale si avansate de utilizare, administrare de sistem, securizare si configurare de servere Linux.

Structura cursului

Cursul are doua module:

  • Linux Admin & Servers - introduce notiuni de baza referitoare la instalarea, utilizarea si administrarea sistemului de operare Linux, precum si instalarea si configurarea principalelor servere Linux (DHCP, DNS, web, mail, FTP etc). Detalii programa
  • Linux Advanced Servers & Security - formeaza administratori Linux cu competente avansate in securitate si administrare de servere. Prima jumatate a cursului de axeaza pe securitate (SSL, SSH, VPN, firewall-uri, SELinux), iar a doua introduce servere noi (MySQL, squid) si adauga cunostinte avansate unor servere ale caror fundamente au fost deja prezentate in primul modul (DNS, web, mail). Detalii programa

Examene - anunt important! !Toate examenele finale si mid, atat pe platforma InfoAcademy, cat si pe platforma Cisco Netacad, se suspenda temporar.

Cautam solutii alternative, care va vor fi comunicate la momentul oportun.

Va multumim pentru intelegere.